Dina studier

Vårt koncept

Karlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan för dig som vill blir en del av en stor familj och satsa på kunskapsutveckling. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling

Bästa förutsättningarna för en riktigt bra gymnasietid

Dina studier – för kunskapsutveckling och resultat

På Karlshamn Fria Läroverk kännetecknas undervisningen av ordning och reda och genomtänkt pedagogik, utifrån forskning och beprövad erfarenhet.

Det viktigaste för oss är att du ska lyckas med dina gymnasiestudier. För att du ska lära dig så mycket som möjligt och nå bästa möjliga resultat, arbetar vi med lärarledd undervisning, tydliga instruktioner och kontinuerlig feedback. På schemat har vi också sammanhållna lektionspass vilket innebär att en och samma lektion kan innehålla föreläsning, grupparbete, diskussion och praktiska övningar. Du får mycket tid med din lärare vilket innebär att det alltid finns hjälp att få för att komma vidare.

På Karlshamn Fria Läroverk har vi höga förväntningar på dig och du kan ha höga förväntningar på oss. Med tydliga förhållningsregler skapar vi gemensamt arbetsro och en trygg skola. I en lugn skolmiljö med höga förväntningar och ordning och reda får våra lärare maximalt med utrymme att ägna sig åt undervisning och att utmana eleverna att fördjupa sina tankar och resonemang.

”Vi är stolta över vår skola och att vara en del av koncernen”

  • Christina Persson: Rektor i Karlshamn

Vi fokuserar på hälsa och rörelse

På Karlshamn Fria Läroverk lägger vi fokus på hälsa och rörelse. Det finns ett samband mellan fysisk aktivitet och framgångsrika studier. Forskningsresultat från hela världen visar att den som rör på sig får bättre förutsättningar för att prestera bra i skolan.

» Därför erbjuder vi alla våra elever träning under skolveckan.

Intresseanmälan

Är du intresserad av Karlshamn Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»