Fria Ekonomi

Ekonomi – Entreprenörskap

Inriktningar: Ekonomi
Profiler: Entreprenörskap

Nu inför vi en tydlig profil på vårt Ekonomiprogram – ”Entreprenörskap”. Vill du lära dig allt som företagande och få med både marknadsföring och redovisning? Drömmer du om att starta ett eget företag eller läsa till ekonom? Då är det här profilen för dig!

Intresseanmälan»Poängplan»

Varierande undervisning

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade fall, studiebesök, gästföreläsningar och olika praktiska övningar, i högre grad än vad som är vanligt på traditionella ekonomiutbildningar på gymnasiet. Det gör att du under studietiden förbereds för vidare studier på handelshögskola eller universitet och att du får en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till.

Mer undervisning kring placeringar och sparande

Intresset för aktier och andra slags investeringar växer bland unga. Därför har vi förstärkt vårt Ekonomiprogram med mer undervisning kring placeringar, finansiella instrument och sparande. Läs gärna mer här om hur du på Fria får fördjupa dig inom såväl privatekonomi som internationell ekonomi.