Vårt koncept

Din träning

Träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Den som regelbundet tränar och utmanar sin kropp förbättrar både sin hälsa och inlärningsförmåga. Utgångspunkten hos Karlshamn Fria Läroverk är därför att träning ska vara en naturlig del i skolans vardag.

Vi erbjuder två valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande fyra träningstillval: Fys och hälsaIshockey | Fotboll | E-sport

Fys och hälsa

Träningstillval

Fys och hälsa är träningstillvalet som passar alla! Oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare så är Fys och hälsa något för dig.

Ishockey

Träningstillval

Vår ishockeyutbildning är för dig som vill skaffa dig en gymnasieutbildning samtidigt som du ger dig själv chansen att kunna utvecklas inom hockeyn.

Fotboll

Träningstillval

Vår fotbollsutbildning är individuellt anpassad för att utveckla just dig och dina utvecklingsområden. Vi samarbetar med IFK Karlshamn och anpassar träningarna för att komplettera din träning i klubblaget. Vidare fokuserar vi på att utbilda framtida ledare och domare.

E-sport

Nyhet!

Gillar du E-sport och vill kombinera det intresset med en utbildning på Karlshamn Fria Läroverk? Då har du kommit rätt.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Träning handlar om:

• Pulshöjande träning på olika nivåer
• Specifik träning inom ramen för träningstillvalet
• Bevisade effekter på hjärnan och hälsan
• Alla får hjälp att hitta en passande träningsform
• Lunch med bra näringsinnehåll och variation. Alla elever får ett matkort och väljer mellan ett urval av restauranger varje dag
• Öppna föreläsningar kring sömn, stresshantering och liknande
• Kunniga träningsinstruktörer som inspirerar

Psst…

Visste du att?

Vi har precis startat ett samarbete med gymmet Iron Cave!