Vårt koncept

Vi fokuserar på hälsa och rörelse

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

Vi erbjuder två valmöjligheter:

Öppen träning

Öppen träning är för dig som vill träna för att må bra och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Skolan har ett eget gym för elever att nyttja.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p).
Vi erbjuder följande två träningstillval: Fys och hälsaIshockey 

Fys och hälsa

Träningstillval

Träningstillvalet Fys och hälsa passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare. Våra instruktörer hjälper dig att lägga upp ett träningsprogram utifrån dina förutsättningar och mål med utrymme för både styrke- och konditionsträning. Du får också en teoretisk grundutbildning kring kroppen och träning.

Ishockey

Träningstillval

Vår ishockeyutbildning är för dig som vill skaffa dig en gymnasieutbildning samtidigt som du ger dig själv chansen att kunna utvecklas inom hockeyn. Ishockeyutbildning erbjuds i samarbete med Mörrum Hockey. Vi tränar på Jössarinken och instruktör är den tidigare landslagsspelaren Marcus Paulsson.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.