Fria Samhäll

Samhällsvetenskap – Ledarskap och kommunikation

Inriktningar: Medier, information och kommunikation
Profil: Ledarskap och kommunikation

Nu inför vi profilen ”Ledarskap och kommunikation” på vårt Samhällsprogram. Vill du lära dig mer om ledarskap och hur man leder andra? Vill du få en inblick i olika typer av kommunikation och träna på hur man kommunicerar i olika sammanhang? Då är den här profilen helt rätt för dig!

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Samhällsvetenskapsprogrammet

Första året

Första året utforskar du vilka olika yrken som finns inom medievärlden. Du lär dig hantera digitala medier genom att prova olika programvaror och tekniker. Du övar också upp din studieteknik inför studier på högskolor och universitet och provar på de olika yrkesrollerna inom media som gör dig för­beredd på det du siktar på att jobba med senare i livet.

Andra året

Under andra året utvecklar du ditt sätt att kommunicera, argumentera, tänka, debattera och analysera. Du lär dig mer om vilka lagar och regler som gäller inom media.

Sista året

Under tredje året jobbar du med ett gymnasiearbete som har koppling till det du vill jobba med framöver. Programmets ämnen knyts samman med reportageuppdrag eller reportageresor som gör dig väl förberedd för yrkeslivet.

Ett brett program

Programmet passar dig som är intres­serad av samhällsfrågor och vill bli bra på att kommunicera både i text och i bild. Att veta hur samhället fungerar och hur du för ut information på smartast sätt är en bra grundpelare att stå på. Under utbildningen utvecklar du ditt skrivande och visar upp det du gör i olika digitala medier.

Varierande undervisning

På Karlshamn Fria Läroverk varierar vi undervisningen. Genom våra ”skarpa projekt” ute i ”verkliga” livet, lär du dig att använda dina kunskaper och komma i kontakt med yrkesgrupper och branscher inom din inriktning.

Lärare på Samhällsvetenskapsprogrammet

David Skoghem

Lärare i programmering och IT-ämnen, IT-ansvarig

Jerry Rahmqvist

Lärare i Matematik och naturkunskap

Sieglinde Bergman

Lärare i Tyska