Rekordmånga vill studera på Karlshamn Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

pressrelease

2021-02-19, 07:10

Karlshamn Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare och ser möjligheter att inför hösten även erbjuda Ekonomi- och Naturvetenskapsprogrammet. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Årets preliminära gymnasieval i Karlshamn har nu stängt och resultatet visar ett rekordstort intresse för Karlshamn Fria Läroverk som har 60 procent fler förstahandssökande till skolan än föregående år.

Det gör mig enormt glad att så många elever valt oss som förstahandsval. Det är ett kvitto på att vi erbjuder en bra utbildning och att skolans koncept med ambitiösa studier och träning fungerar, säger skolans rektor, Christina Persson.

Till nästa läsår förbereder Karlshamn Fria Läroverk sig för att kunna erbjuda även Ekonomi- och Naturvetenskapsprogrammet, något Christina Persson ser som en spännande möjlighet.

– Att ha ett brett utbud av program är alltid positivt för en skola eftersom det möjliggör för elever att träffa ungdomar med andra intressen. Det Naturvetenskapliga programmet är också ett krävande studieval som passar väldigt bra med vårt koncept så jag hoppas att vi kommer kunna starta det till hösten.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken, är glad och stolt över söktrycket till Karlshamn Fria Läroverk och ser antalet förstahandssökande som en kvalitetsstämpel.

– Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att göra skolorna samt våra program och träningstillval attraktiva, och det stora antalet förstahandssökande tror jag är ett resultat av det arbetet. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och utveckla våra utbildningar, säger Katharina Sjögren-Edström.

Presskontakt

Relaterat material