Alla nyheter

mynewsdesk image

Frisöreleverna på Karlshamn Fria Läroverk gjorde äldre fina i håret inför påsk!

2 april, 2024

Frisöreleverna på Karlshamn Fria Läroverk gjorde äldre fina i håret inför påsk. Som en del i frisörutbildningen får eleverna träna på att möta olika kundgrupper, vilket är en viktig egenskap som färdigutbildad frisör. Under förra veckan flyttade frisöreleverna ut sin verksamhet till Gustavsborgs äldreboende där de erbjöd de boende på klippning, styling och nagelmålning.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Frisörprogrammet – mycket populärt på Karlshamn Fria Läroverk

2 mars, 2023

I det preliminära gymnasievalet är Karlshamn Fria Läroverks frisörprogram mycket populärt. Gemenskapen mellan eleverna och lärarna är en bidragande faktor till populariteten.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Hög examensgrad vid Karlshamn Fria Läroverk

2 december, 2022

I veckan släppte Skolverket den officiella statistiken för betyg och studieresultat hos avgångselever 2022. Statistiken visar att Karlshamn Fria Läroverk presterar bättre än Karlshamns kommun som helhet och riket gällande andel gymnasieexamen hos avgångseleverna.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Ann Tillberg – årets UF-lärare i Blekinge/Bromölla

19 april, 2022

När årets vinnare i Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla presenterades fanns Fria Läroverken med bland pristagarna. Ann Tillberg, lärare i handelsämnen på Karlshamn Fria Läroverk, blev utsedd till ”Årets lärare” i distriktet.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Lokala företagare besöker Karlshamn Fria Läroverk under årets Draknäste

20 maj, 2021

Fredagen den 21 maj gästas elever på Karlshamn Fria Läroverk av lokala företagare under skolans eget ”Draknäste”.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Karlshamn Fria Läroverk utvecklar inför hösten sitt nystartade Ekonomiprogram med ett ökat fokus på aktier och andra investeringsformer: ”Språngbräda för aktieintresserade elever”

21 april, 2021

Intresset för aktier och andra slags investeringar växer bland unga. Till hösten förstärker därför Karlshamn Fria Läroverk sitt Ekonomiprogram med mer undervisning kring placeringar, finansiella instrument och sparande.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Karlshamn Fria Läroverk installerar kroppstemperaturscanner

18 mars, 2021

I mars har Karlshamn Fria Läroverk installerat en kroppstemperaturscanner som elever och personal måste passera innan de får gå in i skolbyggnaden. Detta som ett led i att försöka minska smittspridningen av covid-19.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Rekordmånga vill studera på Karlshamn Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

19 februari, 2021

Karlshamn Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare och ser möjligheter att inför hösten även erbjuda Ekonomi- och Naturvetenskapsprogrammet. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

IFK Karlshamn klara för div.2!

16 december, 2020

IFK Karlshamn är nu klara för div.2! Glädjande är att laget till största del består av spelare fostrade i IFK, något som går i linje med Frias satsning […]

Läs artikel »

Läs artikel