Karlshamn anställer landslagsmeriterad hockeyspelare

pressrelease

2019-08-06, 08:00

Till hösten får Karlshamn Fria Läroverk ett riktigt stjärntillskott. Det är hockeyproffset Marcus Paulsson som ansluter till skolan som instruktör. Marcus kommer ansvara för skolans ishockeyprofil vilket inkluderar både träning med eleverna och skapande av kontakter med föreningar och liknande för att bygga upp ishockeyn på skolan.

– Jag är väldigt nöjd över att kunna gå ut med detta nu inför starten av ett nytt läsår. Marcus internationella erfarenhet av spel på absolut högsta nivå kommer kunna bli ett lyft för hela skolan, säger Christina Persson, rektor på Karlshamn Fria Läroverk.

Marcus Paulsson har spelat hockey både i SHL och runt om i Europa. Han har bland annat vunnit två SM-guld med Färjestads BK och spelat i Landslaget. Vid sidan av jobbet som instruktör kommer Marcus även att spela med Mörrums GoIS IK.

– Det ska bli väldigt spännande att börja jobba som instruktör på skolan. Jag har haft både framgångar och motgångar under min karriär som spelare och den erfarenheten kommer jag kunna lära ut till ungdomarna vid sidan av själva spelet. Jag hoppas också kunna bidra med en hel del kring den mentala biten som man kanske inte alltid får på ett hockeygymnasium. Själva träningen är inte alltid det viktigaste, för alla kan träna. Det handlar mer om att tro på sig själv att man kan och vill, säger Marcus Paulsson.