Hög examensgrad vid Karlshamn Fria Läroverk

news

2022-12-02, 15:10

Karlshamn Fria Läroverk har en högre andel elever som klarar gymnasieexamen än såväl Karlshamns kommun som helhet som riket i stort. Det visar ny statistik från Skolverket.

I veckan släppte Skolverket den officiella statistiken för betyg och studieresultat hos avgångselever 2022. Statistiken visar att Karlshamn Fria Läroverk presterar bättre än Karlshamns kommun som helhet och riket gällande andel gymnasieexamen hos avgångseleverna.

~100% av avgångseleverna vid Karlshamn Fria Läroverk gick ut med en godkänd examen, att jämföra med 95,1 % i kommunen som helhet och 91 % i riket (~ betyder i sammanhanget att det finns någon undervisningsgrupp som är för liten för att redovisas i statistiken).

– Resultaten gör mig extra glad eftersom jag vet hur mycket hårt arbete det ligger bakom, både från våra elever och vår personal. Vi har legat på, eller nära 100 % flera år i rad nu vilket jag så klart är stolt över, säger rektor Christina Persson.

Karlshamn Fria Läroverk har ca 130 elever och erbjuder programmen Samhällsvetenskap, Ekonomi, Naturvetenskap, El- och energi, Hantverksprogrammet Frisör och Försäljnings- och serviceprogrammet. Skolan ligger centralt i Karlshamn och arbetar utifrån konceptet ”ambitiösa studier och träning”.

Presskontakt

Relaterat material