Frisöreleverna på Karlshamn Fria Läroverk gjorde äldre fina i håret inför påsk!

news

2024-04-02, 10:53

Som en del i frisörutbildningen får eleverna träna på att möta olika kundgrupper, vilket är en viktig egenskap som färdigutbildad frisör. Under förra veckan flyttade frisöreleverna ut sin verksamhet till Gustavsborgs äldreboende där de erbjöd de boende på klippning, styling och nagelmålning.

Det är inte första gången som frisöreleverna besöker Gustavsborgs äldreboende.
– Vi var här för ett år sedan och innan corona var det något vi gjorde kontinuerligt. Det är väldigt roligt att vi får möjlighet att komma ut till äldreboenden i och med att det ger våra elever en möjlighet att träna sina kunskaper på en kundgrupp som de annars inte får så mycket erfarenhet av, berättar frisörläraren Emilie Breidemar.

Besöken är något som uppskattas både bland de äldre och hos eleverna. Saga Bull läser sista året på frisörprogrammet och hon tycker det är extra roligt att arbeta med äldre.
– Det är kul i och med att det uppskattas så mycket att vi kommer hit. Alla har inte möjlighet att ta sig till en frisörsalong och då känns det extra bra att vi kan komma till dem i stället, berättar Saga.

Frisöreleverna på Karlshamn Fria Läroverk har under flera år engagerat sig i ideella arrangemang där klippning och styling har varit huvudfokus. Allt ifrån att klippa och styla äldre till flyktningar och andra kundgrupper. Att få träna på riktiga kunder skapar inte bara erfarenhet utan stärker också eleverna i sin framtida yrkesroll.
– Vi har även en egen frisörsalong på skolan dit kunder kommer och våra elever får öva sina kunskaper. Salongen är mycket uppskattad och tiderna bokas upp snabbt, berättar Emilie.

Presskontakt

Åsa Hässlebro

Affärsområdeschef Gymnasieskola asa.hasslebro@watma.se 073-152 97 91

Carl-Ola Petersson

Relaterat material