Fria Läroverkens elever deltog i SM i Ung Företagsamhet

pressrelease

2016-09-06, 08:00

Tre lag från Fria Läroverkens olika skolor deltog på SM i Ung Företagsamhet som arrangerades på Älvsjömässan i Stockholm den 16-17 april. Lagen har kvalificerat sig genom att vinna olika kategorier i de regionala uttagningarna tidigare i år. Totalt tävlde cirka 250 olika företag från skolor runt om i Sverige och vinnarna får chansen att representera Sverige på EM i Ung Företagsamhet 2016.

Från Fria Läroverken i Kalmar deltog Abstract UF som består av Dolores Tillaeus, Martin Lindh, Axel Ahlgren och Maya Delibaltas. Abstract UF har utvecklat en plattform där oupptäckta konstnärer kan lägga upp sin konst till försäljning. De har kvalificerat sig till finalen genom att vinna kategorierna Årets Digitala Kommunikation och Årets Hantverk i den regionala uttagningen i Kalmar tidigare i år.

Från Kalmar deltog även Organic Haircare UF (på bilden) som drivs av Josefin Nilsson, Josefin Olander och Lina Åkesson. De tävlade i kategorierna Årets Produktutveckling och Årets Hållbart Företagande och vann även pris för Årets Monter vid den regionala UF-mässan. Organic Haircare UF säljer ekologiska hårvårdsprodukter som är lokalt producerade på Öland.

Från Fria Läroverken i Karlshamn deltog FK UF i kategorin Årets Produktutveckling. Företaget drivs av Florenit Namani och Siamend Sazaar som har utvecklat en fyrkantig kork som vänder sig till personer som av olika anledningar har svårt att öppna vanliga korkar.